Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Met beide benen op de green blijven staan

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Marco Blom, dinsdag 21 november 2023
44 sec


Marco Blom blikt terug op zijn jaar als Greenkeeper of the Year

Als GotY 2022 heb ik eerder al gerefereerd aan de passie en het chlorofyl die in mijn bloed zitten. Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen. De titel heeft mij een platform gegeven, waarbij passie, erkenning en waardering voor het vak als erg positief zijn ervaren en waarvan ik veel energie heb gekregen.


Door het delen van kennis heb ik een bredere kijk op het geheel gekregen. Ik heb geleerd dat ik innovatief en vooruitstrevend ben en dat de balans tussen privé en werk belangrijk is. Als Greenkeeper of the Year ben ik van mening dat we af moeten van het traditionele denken, van het baanonderhoud 'zoals we het altijd hebben gedaan'. Datagestuurd beheer zou meer aandacht moeten krijgen. Het delen van kennis en ervaring door hoofdgreenkeepers en bestuur of opdrachtgevers is cruciaal met het oog op alle wettelijke bepalingen en wijzigingen die eraan gaan komen.

Hoe de ervaringen van het afgelopen jaar verder zijn te maximaliseren om het greenkeepersvak te professionaliseren, dat is een uitdaging voor de toekomst, waarbij ik graag op het gebied van watermanagement wil verdergaan. Volgend jaar hoop ik opnieuw een bijdrage te kunnen leveren aan een andere passie: het prepareren van de olympische golfbaan Le Golf National als olympisch greenkeeper.

Ik hou jullie op de hoogte ...

Met groene groet,
Marco Blom, Greenkeeper of the Year 2022


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER