Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Groundsman van Tottenham Hotspur spreekt op Green Gala

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 8 november 2023
99 sec


Verkiezing van beste fieldmanager, beste greenkeeper en beste studenten van het jaar

De groundsman van het Tottenham Hotspur Stadium, Gary Lee, spreekt tijdens het komende Green Gala de genomineerden voor de vier awards toe. 'Ik vind het geweldig om deel te nemen aan dit event en tegelijkertijd vanzelfsprekend om mijn steentje bij te dragen aan de promotie van ons prachtige vak. Iedereen heeft zijn eigen fieldmanagementverhaal, maar we spreken allemaal dezelfde taal.'


Tijdens het Green Gala op woensdag 22 november worden de Fieldmanager of the Year, de Toro Fieldmanager Student of the Year, de Greenkeeper of the Year en de Greenkeeper Student of the Year bekendgemaakt. Voor een overzicht van de genomineerden: zie berichten hieronder.

Droom

Puur toeval was het dat Gary Lee het grasvak in rolde. Eigenlijk zocht hij een stageplaats als hovenier, maar hij kwam terecht bij een golfbaan als greenkeeper. Vandaaruit was de overstap naar het fieldmanagement snel gemaakt, eerst bij Arsenal, daarna bij Tottenham Hotspur. Het was een droom die uitkwam toen hij 22 was. 'Mijn vader was altijd al een Tottenham Hotspur-fan. Die gekte heb ik van hem geërfd.' Inmiddels is de nu 37-jarige Gary Lee hoofdgroundsman van het stadionveld en stuurt hij een team aan van zes fieldmanagers, een elektromonteur en een hovenier.


Het fieldmanagementteam won in 2021/2022 de prestigieuze award Premier League Grounds Team of the Season. 'Dat team is zo belangrijk. Er is enorm veel werk te verzetten, elke dag van de week. In greenkeeping heb je met seizoenscycli te maken, in fieldmanagement is het altijd druk', aldus Lee.

Blijvend bewustzijn

Het is in het VK net zo moeilijk om jonge mensen te vinden voor het vak als in Nederland. 'Dit werk krijgt weinig tot geen aandacht op scholen', verklaart Lee. 'Ik heb zelf vroeger ook nooit gedacht dat ik een carrière als fieldmanager zou hebben. Met name op basisscholen zou ons vak meer gepromoot moeten worden, zodat kinderen in elk geval weten dat dit werk bestaat en dat het een vak is! Verkiezingen zoals deze helpen enorm om het vak in de media onder de aandacht te brengen. Het is belangrijk dat er blijvend bewustzijn over ons werk gecreëerd wordt.'


Meer informatie

Op de speciale website green-gala.nl is alle informatie over dit event te vinden. Naast informatie over de genomineerden, de awards, de jury en de statuten, is een eregalerij met oud-winnaars op deze website geplaatst.

Aanmelden voor Green Gala

Aansluitend op de uitreikingen is er een borrel en walking dinner voor alle aanwezigen. Hierbij zijn alle genomineerden aanwezig, sponsoren, juryleden en vertegenwoordigers van de verschillende brancheorganisaties.
Aanmelden voor het Green Gala kan via dit formulier. De kosten voor het bezoeken van het Green Gala zijn €195 ex. BTW.

Live stream

De uitreiking vindt plaats in 's Hertogenbosch, maar je kunt het Green Gala ook gratis online volgen. Via dit inschrijfformulier ben je verzekerd van (gratis) online toegang bij de uitreiking Toro Student Greenkeeper of the Year, Greenkeeper of the Year, Fieldmanager Student of the Year en Fieldmanager of the Year. Het programma voor de uitreiking begint om 16:00 uur.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER