Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Desirée Mouw is Toro Greenkeeper Student of the Year 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Giel de Ligt, woensdag 22 november 2023
64 sec


Vakblad Greenkeeper reikt prestigieuze prijs uit tijdens Green Gala

Desirée Mouw mag zich Toro Greenkeeper Student of the Year 2023 noemen. Ze won deze titel op het Green Gala van vakblad Greenkeeper dat op woensdag 22 november plaatsvond 's-Hertogenbosch. Mouw is greenkeepster bij Het Rijk van Nunspeet op de Veluwe.


Mouw ontving haar prijs, een bronzen stier, uit handen van jurylid Liset van Pinxteren.

Mouw is nog een echte nieuwkomer in het vak. Ze werkt nu ruim twee jaar als greenkeeper voor De Enk Groen & Golf bij golfbaan Het Rijk van Nunspeet - met een achtergrond in het bos- en natuurbeheer helemaal niet zo'n gekke stap. 'Alle kennis van flora en fauna en de zorgplicht die we daarvoor hebben, dat komt terug in het vak van greenkeeper. Ook soorten vegetatie die je niet in de greens wilt hebben, ken ik; dat is ook een pluspunt. Daarnaast doen we hier, weliswaar kleinschalig, ook aan bosbouw.' Mouw wil graag nog veel meer kennis opdoen, om zoveel mogelijk te kunnen bijdragen aan het team.

LEES OOK

Greenkeeper of the Year 2023

Naast Toro Greenkeeper Student of the Year, werd op het Green Gala ook een Greenkeeper of the Year 2023 benoemd. Lee Lennox van Golfbaan Stippelberg mag de titel een jaar dragen.


Vakjury

De vakjury bestaat naast voorzitter Frank Klaver ook uit de leden Liset van Pinxteren (IPC Groene Ruimte) en Toine Hattink (HAS Green Academy).


Sponsors

De Toro Greenkeeper Student of the Year-verkiezing wordt gesponsord door Toro. Vakblad Greenkeeper organiseert de verkiezing al sinds 2015. Met de verkiezing wil de uitgever van dit blad talentvolle jonge greenkeepers aanmoedigen en in het zonnetje zetten. Hoofdredacteur Hein van Iersel: 'Wij willen met de studentverkiezingen jongeren en zij-instromers ook uitdagen om zich met elkaar te meten.'


Erelijst

In het verleden werd de prijs gewonnen door respectievelijk Derck Versteegh (2015), Jolanda Stegerman-Vonder (2016), Davy Driessen (2018), Wilco Oskam (2019), Nick Verbeet (2020), Yana Batista Rodriguez (2021) en Glenn Russell (2022).


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER