Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Goeie zin

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, vrijdag 8 december 2023
78 sec


Ik krijg er altijd goeie zin van: de jaarlijkse uitreiking van de Greenkeeper en Toro Greenkeeper Student of the Year. Beide winnaars worden nogmaals uitgebreid voorgesteld in deze editie van uw vakblad Greenkeeper. En niet alleen in Greenkeeper, overigens. Als organiserend vakblad hebben wij ruim persberichten verstuurd, en als we alle grote en kleine berichten aan elkaar plakken, kunnen we net geen 18 holes golfbaan bedekken. Daar doen we het natuurlijk ook voor. Greenkeepers hebben een fantastische baan op een baan, en de aantrekkelijkheid van die baan is nog veel te weinig bekend. Hopelijk kunnen we daar als vakblad iets aan bijdragen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Sponsors ICL en Jean Heybroek zijn heel belangrijk. Zonder hun inzet en bijdrage zou dat allemaal niet mogelijk zijn. Ook de beide jury's hebben traditioneel een uitdagende taak. Met kandidaten in Nederland en België moeten er heel wat kilometers worden afgelegd om alle banen te bezoeken. Laatste woord van dank is natuurlijk voor de genomineerden.


Greenkeepers hebben een fantastische baan op een baan en de aantrekkelijkheid van die baan is nog veel te weinig bekend.

Het is prachtig om jonge (en wat oudere) mensen te belonen voor hun passie om de mooiste en beste golfbaan ter wereld aan te leggen en te onderhouden. Het enige waar ik dan spijt van heb, is dat ik geen zeven prijzen mag uitreiken. Dat leek overigens ook een dilemma te zijn voor de jury. Ik heb de juryrapporten over de vier genomineerden voor Greenkeeper of the Year en de drie genomineerde Jonge Greenkeepers zorgvuldig doorgenomen en alleen daaruit zou ik niet kunnen afleiden wie als winnaar uit de bus zou komen. Natuurlijk, de uiteindelijke nummer één, Lee Lennox en Desirée Mouw, gingen met de hoofdprijzen naar huis. Maar ook hier geldt: deelnemen is belangrijker dan winnen. Hoe dan ook, het was jammer dat we geen zeven winnaars konden aanwijzen, maar dat hoort nu eenmaal bij het spel. Het belangrijkste leermoment van zo'n avond zou moeten zijn dat de golfsector veel meer zou moeten luisteren naar deze mensen. De golfsector is traditioneel, daar is niets mis mee, maar de wereld verandert in een razend tempo en de golfsector kan dat tempo niet altijd bijhouden.

LEES OOK

Het is hoe dan ook jammer dat we geen zeven winnaars mochten aanwijzen, maar dat is nu eenmaal het spel

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER