Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Onderzoek wijst uit: entertainment is belangrijk om nieuwe golfers aan te trekken

NIEUWS
GOLFBAANEXPLOITATIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 19 maart 2024
75 sec


Golfclubs en golfbanen kunnen nieuwe business genereren door meer entertainment te bieden, zo blijkt uit onderzoek van Syngenta en Ipsos. Mensen die voor het eerst gaan golfen, zien golflocaties met entertainment als plekken die een 'boeiendere' en 'gastvrijere' ervaring bieden.


Hoofd marketing van Syngenta noemt de opkomst van golfentertainment 'een van de meest ingrijpende verschuivingen die we de afgelopen jaren in de sector hebben gezien'. Uit het onderzoek bleek dat golfbanen en puttinglocaties met entertainment worden gezien als aantrekkelijker dan traditionele golfbanen. Golfentertainment biedt een informele, inclusieve ervaring voor groepen vrienden met eten en drinken van de tap.

Sociale media

Uit berichten op sociale media blijkt ook dat klanten golfentertainmentlocaties gastvrijer en minder intimiderend vinden dan traditionele golfclubs en -banen, met een ontspannen sfeer en geen dresscode waardoor het de ideale plek is om golf te proberen.


Het nieuwe rapport maakt deel uit van een breder onderzoek met de naam Golf & Social Media: The Great Divide, waaruit bleek dat er een duidelijke scheiding is tussen klanten die denken dat ze een golfer zijn (Insiders) en klanten die dat niet doen (Outsiders). Veel bezoekers van amusementsgelegenheden zoals Topgolf, waar technologie, gaming en gastvrijheid worden gecombineerd, vallen in het kamp van de Outsiders.

Enorme kans

'Golfentertainmentlocaties en hun succes in het aantrekken van een enorm, nieuw, divers publiek biedt een enorme kans voor golfbaanbedrijven', aldus marketinghoofd Mark Birchmore. 'Het creƫren van inclusieve, gastvrije ervaringen die worden gekenmerkt door plezier en informaliteit en die online worden gepromoot met virale content, is iets wat traditionele golfbanen kunnen overnemen en aanpassen. Op deze manier kunnen het imago en de reputatie van golf ook worden verbeterd, wat helpt om nieuwe golfers aan te trekken.'


Justin Timberlake

Het rapport belicht ook de mensen over de hele wereld die de groei van golfentertainment vormgeven, zoals 3s, het 12-holes verlichte concept dat wordt gesteund door Justin Timberlake, en een student die virale minigolfvideo's post op TikTok. De gegevens voor het rapport werden geleverd door Ipsos, waarbij 16,1 miljoen vermeldingen van golf op sociale media in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werden geanalyseerd over een periode van drie jaar (2019-2022).


Rapport

Ga om dit rapport en alle voorgaande marktonderzoeken van Syngenta te downloaden naar: www.syngentagolf.com/golf-industry-reports


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER