Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Jarl Tranekaer Jorgensen, Toro Greenkeeper Student of the Year: 'Het was fantastisch om ervaring op te doen op St. Andrews'
Vakblad Greenkeeper organiseert dit jaar voor de vijfde keer de Greenkeeper of the Year-award. Na een wat lastige opstart heeft dit initiatief definitief wortel geschoten in de Nederlandse greenkeeperwereld.
01-06-2017 10 sec
Geslaagde Barenbrug Golfdag te Groesbeek
Op de golfbaan Het Rijk van Nijmegen in Groesbeek werd op 12 juni alweer de 29e editie van de Barenbrug Golfdag gehouden. Zo'n 145 aanwezigen uit de groene wereld van de golfbranche waren afgekomen op deze dag, waarop zoals ieder jaar de Redexim Cup en de Barenbrug Trophy werden uitgereikt.
01-06-2017 11 sec
Jannes Landkroon: 'Een mooie kans om honderd procent met golfbaanonderhoud bezig te zijn'
Jannes Landkroon (35) is eind april begonnen bij golfcentrum De Batouwe. Greenkeeper stelde hem een paar vragen.
01-06-2017 6 sec
Nicolas de Schutter: 'Geen moment getwijfeld om deze verantwoordelijkheid te nemen
Nicolas de Schutter (32) is in april begonnen bij golfclub Drie Eycken in Edegem, België. Greenkeeper stelde hem een paar vragen.
01-06-2017 6 sec
Na anderhalf jaar is het tijd om door te pakken met de Green Deal!
Op de Dag van de Sportaccommodaties in Houten hebben de Green Deal-partijen het Innovatienetwerk Green Deal Sportvelden gepresenteerd. Zij willen daarin samen optrekken om innovatie te stimuleren en goede praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en te delen. Het doel van de Green Deal-organisatie is om dit jaar deze best practices te publiceren.
01-06-2017 12 sec
Go Ahead Eagles vernieuwt grasmat in sneltreinvaart voor UEFA Women's EURO 2017
Van 16 juli tot en met 6 augustus vindt de UEFA Women’s Euro 2017 plaats. Ook op het veld van Go Ahead Eagles vindt een aantal wedstrijden en trainingen plaats. Het veld verkeerde na de competitie echter in slechte conditie.
01-06-2017 10 sec
Vetspuit blijft onuitgepakt, sleutels blijven in de gereedschapskast
Greenkeeper André van der Woude ruilde zijn hybride-greenmaaier en conventionele maaier in voor één ‘hydraulische’ Triflex 3400. Daarnaast schafte hij vier sets originele maaikooien aan.
01-06-2017 6 sec
DLF in finale Innovatieprijs Sportaccommodaties met vernieuwde graszaadcoting
In maart stonden medewerkers van DLF met klamme handjes op het podium op de Dag van de Sportaccommodaties. Met grascoating ProNitro was het bedrijf een van de drie kanshebbers voor de allereerste Innovatieprijs Sportaccommodaties.
01-06-2017 8 sec
Roy Berkelmans: 24/7 inzet en liefde voor gras
Op 6 juni jongstleden is Roy Berkelmans zeer onverwacht en tragisch overleden in de leeftijd van 28 jaar. Roy was sinds 2005 in dienst bij het bedrijf van zijn vader Ger: Berkelmans Greenkeeping. Hij kwam vervroegd uit de Helicon-schoolbanken en begon op zijn zeventiende als greenkeeper op GC Rosmalen.
01-06-2017 11 sec
Wetting agents: cruciale componenten in een geïntegreerd onderhoudsprogramma
Door de toenemende druk op onderhoudsbudgetten voor golfbanen en het veranderende klimaat wordt het gebruik van waterregulatoren (wetting agents) als onderdeel van grasmanagementprogramma's steeds meer onderzocht.
01-06-2017 6 sec
Greens rollen met lichtgewicht Tru-Turf
Conventionele rollers zijn vaak wat zwaardere machines. Tru-Turf heeft een nieuwe lichtgewicht roller op de markt gebracht: de R50-11. VGR Groep adviseert greenkeepers deze roller te gebruiken om de greens zo strak mogelijk te houden.
01-06-2017 8 sec
Betere banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijg alle de juiste formulieren toegestuurd.
01-06-2017 9 sec
Yellow Jacket Water Manager: held in de droogte!
De afgelopen junimaand kenmerkte zich door uitzonderlijke droogte en hitte voor de tijd van het jaar. Juni is normaal gezien de eerste ideale maand waarin vrij zorgeloos en effectief kan worden gezaaid en doorgezaaid.
01-06-2017 8 sec
Van kleiputten naar 18 holesgolfbaan
Wase Golf, in Sint-Gilles-Waas (tussen Antwerpen en Zelzate), is het meest recente golfproject in Vlaanderen. Uniek aan dit project is de fasering waarmee uiteindelijk een 18 holesgolfbaan tot stand zal komen.
01-06-2017 7 sec
Eerste golfkar met lithium-accu
De tendens om over te stappen op accumachines heeft inmiddels ook de golfbaan bereikt. De Amerikaanse fabrikant E-Z-Go bracht eerder dit jaar de RXV Elite op de markt: de eerste golfkar met een lithium-accu. Golfsociëteit De Lage Vuursche is de eerste baan in Europa die deze golfkarren in gebruik neemt.
01-06-2017 10 sec
Toekomst

01-06-2017 0 sec
Nieuwe generatie gecontroleerd vrijkomende meststoffen voor golfbanen en sportvelden
Ekompany International, producent van duurzame gecontroleerd vrijkomende meststoffen, presenteert een nieuwe reek Ekote-producten, geschikt voor het bemesten van professionele golfbanen en sportvelden.
01-06-2017 6 sec
Greenrollers 5.0
True-Surface is wereldwijd bekend vanwege de vibrerende rollen. Deze kunnen worden gemonteerd op de Triplex en Triflex van Toro, Jacobsen of John Deere.
01-06-2017 5 sec
Schimmels bestrijden met deel uv-spectrum
Tijdens de jaarlijkse BVO-dag op 10 januari passeerde hij al even de revue in presentaties: de UVC180 van SGL. Op de Barenbrug Golfdag op 12 juni maakte de machine zijn opwachting in real life.
01-06-2017 7 sec
Imker Maap Groenendijk: 'Het gaat juist hartstikke goed met onze bijen'
Wie de berichtgeving over bijen bijhoudt, zou al snel denken dat het slecht gaat met de bijenstand in Nederland. ‘Totale onzin’, aldus Maap Groenendijk. ‘Het gaat juist uitstekend met de bij.’ Ook in een dorp als Boskoop, waar gespoten wordt met gewasbescherming.
01-06-2017 10 sec
Grasgids-rassen toepasbaar voor diverse projecten
Sinds oktober 2016 is Peter Swinkels werkzaam bij de gemeente Venlo, waar hij de verantwoordelijkheid heeft voor maar liefst veertien sportparken. Voor die tijd werkte Peter bijna 25 jaar bij Agrifirm, waarvan hij de laatste vijftien jaar actief was op het gebied van advisering en verkoop van graszaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, bestemd voor sportparken, golfbanen, beheer openbaar groen en graszoden.
01-06-2017 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER