Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Out of the green

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, vrijdag 10 mei 2019
63 sec


Het komt niet zo vaak voor dat je iets ziet wat echt out of the box is. Als het gaat om greenkeeping, kan ik voor het laatste jaar alleen maar de Smithco Fairway Roller verzinnen, die in deze editie van Greenkeeper wordt besproken.


Formeel is deze techniek niet helemaal out of the box, maar eerder out of the green, omdat het principe van rollen al veel eerder werd toegepast op golfgreens. En - sorry, heren van Smithco - deze machine is eigenlijk zo simpel als de pest. Een beetje dorpssmid maakt hem in een paar achternamiddagen. Maar is dat ook niet de bedoeling van een nieuwe machine of nieuwe technologie? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, het hoeft alleen maar te werken. Zo'n beetje de definitie van een goede greenkeeper, dus: niet ingewikkeld, alleen maar werken.

Deze machine is zo simpel is als de pest. Een beetje dorpssmid maakt hem in een paar achternamiddagen

Nu word ik soms een beetje simpel van dat constante geleuter over de Green Deal. Alles wat in onze golfpolder wordt verzonnen of vanuit het verre buitenland wordt binnengesjouwd, wordt met ronkende marketingpraat in verband gebracht met de Green Deal, dus met vermindering van gewasbeschermingsmiddelen. Van dit apparaat wil ik het nog een keer geloven. Van onderzoek op greens is breed bekend dat als je rolt, je minder hoeft te maaien en toch dezelfde rolsnelheid houdt. Dat resulteert dus in vitaler en sterker gras, minder gevoeligheid voor schimmels en minder kans dat onkruid een plek verovert.

Ronkende marketingpraat die alles in verband brengt met de Green Deal, dus met vermindering van gewasbeschermingsmiddelen

Voor de rest staat deze uitgave van Greenkeeper weer vol met heel veel Green Deal en een aantal nieuwe interessante machines. De accumaaier die hier besproken wordt, is niet echt een golfmachine, maar wij wilden hem u niet onthouden, omdat dit soort machines ook in golf de toekomst lijkt te worden.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER