Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

NWST zoekt ervaren vakredacteur voor groene vakbladen

VACATURE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
donderdag 30 november 2023
83 sec


Uitgeverij NWST zoekt nieuwsgierige communicatieve journalist die midden in de sector wil staan

Al enkele jaren ervaring in de media of de groene sector en toe aan een nieuwe uitdaging? Nieuwsgierig aangelegd en je houdt ook nog eens van schrijven? Voor het vakblad Stad+Groen zoeken wij versterking in de vorm van een vakredacteur.

We werken als redactieteam samen, maar je zult vooral verantwoordelijkheid dragen voor Stad+Groen
We werken als redactieteam samen, maar je zult vooral verantwoordelijkheid dragen voor Stad+Groen

In Nijmegen maakt uitgeverij NWST NeWSTories sinds 1992 vakbladen voor de groene sector. We houden van print, maar de websites, nieuwsbrieven en social media spelen een steeds grotere rol. Daarnaast maken wij ook steeds meer gebruik van film en podcasts. Vanwege uitbreiding van ons portfolio zoeken we een nieuwe redacteur (min. 32 uur per week).

Wat je gaat doen

Wat je zoal gaat doen? Wij werken als een team, maar jij zult voornamelijk ingezet worden op de uitbouw van Stad+Groen. Binnen dit platform wordt klimaat en klimaatadaptatie een steeds belangrijker onderwerp. Je onderhoudt contacten met mensen in ons netwerk, blijft via diverse kanalen op de hoogte van het laatste nieuws uit de sector en denkt mee over interessante onderwerpen. Het grootste gedeelte van de tijd zul je besteden aan het ontwikkelen van passende content die groen professionals bovenal verbindt en informeert. Verder ben je te vinden op de voor jouw relevante beurzen en evenementen waar jij het nieuws weet te vinden en met scherpe pen vastlegt.


Wat we bieden

Je komt te werken in een klein, gemotiveerd team, waar een informele werksfeer en onderlinge betrokkenheid hoog in het vaandel staan. We werken deels thuis en deels in een historisch pand in het centrum van Nijmegen. Je krijgt veel ruimte om zelfstandig taken op te pakken en jezelf te ontwikkelen tot een echte vakspecialist. Een goed salaris afgestemd op je leeftijd en een pensioenregeling horen daarbij. De functie is zeer geschikt voor hybride werken, wij gaan uit van één á twee dagen op kantoor bij ons in Nijmegen.


Wat we zoeken

Je specifieke achtergrond vinden we minder belangrijk dan karakter en motivatie. Het uitgangspunt is dat je enthousiast bent, nieuwsgierig, organisatorisch sterk bent en het voortouw neemt. Je hoeft zelf geen groene vingers te hebben om je werk goed te doen.


Verder komt het volgende van pas:

• hbo- of wo-werk- en denkniveau
• communicatieve instelling
• redactionele ervaring
• nieuwsgierig van aard
• organisatorisch sterk
• kennis van de groene sector en/of roots in de agrarische wereld zijn natuurlijk wel een pre.



Meer informatie en solliciteren

Enthousiast? Verras ons met je cv en motivatiebrief (lieke@nwst.nl). Heb je nog vragen? Neem contact op met hoofdredacteur Hein van Iersel, 06- 533 63 062 of hein@nwst.nl. Kijk voor meer informatie op: www.stad-en-groen.nl en www.nwst.nl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER