Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Diverse golflocaties in het gedrang

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 25 augustus 2023
52 sec


Niet elke golfbaan in Nederland is verzekerd van zijn voortbestaan. In onder andere Naarden, Eindhoven en Lelystad is er gedoe rond golfbaanlocaties.


In Naarden speelt al jaren een conflict over de verwaarloosde golfbaan Naarderbos. Nadat er eerdere berichten waren over een mogelijk heropening, lijkt de deur nu definitief gesloten te worden, zo is te lezen in een artikel in NH Nieuws. De eigenaar en vastgoedondernemer Michael van de Kuit zegt na jaren getouwtrek met de gemeente nu definitief de stekker eruit te trekken. Het geschil spitste zich toe op het verbod van de gemeente om een clubhuis te bouwen. Volgens Van de Kuit is hij slachtoffer van machtspolitiek. Hij eist nu excuses, voordat hij eventueel verder wil gaan met de ontwikkeling van de golfbaan.

Huizen bouwen

Omroep Flevoland meldt dat er later dit jaar duidelijkheid zal komen over het voortbestaan van de golfbaan in Lelystad. De exploitant Unigolf wil op een deel van de golfbaan graag huizen bouwen om de exploitatie rendabel te houden, maar de gemeente geeft daar geen toestemming voor. De voormalige 18-holesbaan was al een tijdje dicht en heropende begin dit jaar als 9-holesbaan. Afhankelijk van de uitkomst van een vergadering met alle belanghebbenden begin september zal blijken of woningbouw toch mag of dat de gemeente bijvoorbeeld de golfbaan overneemt.


Holes weg

Het Eindhovens Dagblad meldt dat het voortbestaan van golfclub De Tongelreep in het geding is, omdat de club twee holes zou moeten inleveren. Een poging om een oplossing te vinden voor het conflict tussen de gemeente en de golfclub is mislukt. Escalatie dreigt nu, meldt de krant.


LEES OOK
Golfbaan Flevo Golf Resort weer open
02-12-2022 | NIEUWS
39 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER