Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Zo kan het ook: onkruid in bunkers te lijf met cultivator

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, vrijdag 22 september 2023
83 sec


Greenkeeper scoort met filmpje over onkruid wieden bij bunkerrand

Nicolas De Schutter, freelance greenkeeper uit België, heeft ontdekt dat een cultivator die normaal gesproken gebruikt wordt in de fruit- en olijventeelt en op wijngaarden, ook prima functioneert om onkruid bij de randen van bunkers te verwijderen.

De strakke bunkerranden na bewerking met de cultivator.
De strakke bunkerranden na bewerking met de cultivator.

Het door hem op LinkedIn geplaatste filmpje waarin hij dit demonstreert, is in een paar dagen tijd duizenden keren bekeken. Voor De Schutter aanleiding om dit filmpje ook onder de aandacht van de redactie van Greenkeeper te brengen.

Niet verwacht

'Het filmpje heeft in paar dagen bijna 21.000 impressies. Iets wat ik niet verwacht had. Mijn vader, Jan De Schutter, eigenaar mdsdirect, is een dealer van Pellenc. Dankzij hem kan ik regelmatig machines testen en er het maximale uithalen, net als deze Pellenc soil cultivator alpha unit. Zelf geef ik ook demo's om de handeling van de tool voor te stellen', schreef hij in een mail aan de redactie.


Trimmer en cultivator

Snelheid

De Schutter is zelf vooral onder de indruk van de snelheid waarmee hij onkruid kan verwijderen met dit apparaat. Ook maakt het apparaat weinig geluid, omdat het door batterijen wordt aangedreven, waardoor golfers ook weinig geluidshinder ondervinden als zij in de buurt zijn.


Op de video hieronder is te zien hoe snel De Schutter onkruid kan wieden bij bunkerranden. Het filmpje is opgenomen toen hij als freelancer was ingehuurd door AHA de Man voor onderhoud op golfbaan Prinsenbeek. De Schutter: 'Als je vroeger de kanten trimde, moest je erna het onkruid dat in de randen zit manueel uittrekken en/of schoffelen. Niet dat dat vervelend was, maar het was enorm tijdrovend en arbeidsintensief als ook rugbelastend, omdat je steeds langdurig gebukt staat. Met dit apparaat gaat het een stuk sneller en kunnen meer bunkers op een dag afgewerkt worden. Het voordeel van deze batterij aangedreven cultivator is dat deze batterijen kunnen gebruikt worden op verschillende andere tools die Pellenc aanbiedt, zoals de trimmer en de heggenschaar.'

Paden

Dit apparaat kan volgens De Schutter ook ingezet worden om onkruid te wieden tussen de kiezels op de paden, of onkruid tussen de plantsoenen. 'Ik moet wel toegeven dat het afhangt van de bodem wat de trilling betreft. Hoe zwaarder de grond, des te intensiever de trilling. Ik zie met dit apparaat naar de toekomst alleen maar voordelen; het is gemakkelijk hanteerbaar, duurzaam, efficiënt, stevig, geen brandstofkosten, stil.'


Demonstratie

Wie belangstelling heeft voor een demonstratie van de cultivator door Nicolas De Schutter, kan contact met hem opnemen via nds.greensolutions@gmail.com of jds@mdsdirect.be.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Dirk
Monday 25 September 2023
Met een kantensteker en een schoffel krijg je toch precies hetzelfde

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER