Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Amerikaanse greenkeepers beheren hun golfbanen steeds efficiënter

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 9 november 2023
51 sec


Gebruik van water en middelen daalt volgens recent onderzoek

Uit een door de United States Golf Association (USGA) gefinancierd onderzoek is gebleken dat greenkeeping de afgelopen 20 jaar veel efficiënter is geworden. Het gebruik van energiebronnen, zoals aardgas en zonne-energie, is tussen 2005 en 2021 met 3,9 procent toegenomen, terwijl het aantal golfbanen dat benzine en diesel gebruikt met drie procent is afgenomen.


Dit is te lezen op de website GreenKeeping. Uit het onderzoek blijkt dat het totale aantal onderhouden grasvelden op Amerikaanse golfbanen in 2021 met 14 procent is afgenomen ten opzichte van het areaal in 2005, voornamelijk door de sluiting van banen, maar dat de onderhouden hectares die overblijven, efficiënter worden beheerd. Zo is er bijvoorbeeld 29 procent minder water gebruikt voor de werkzaamheden en zijn de toedieningshoeveelheden voor stikstof met 31 procent, voor kalium met 46 procent en voor fosfor met 64 procent gedaald in dezelfde periode.

Wetenschappers

Het onderzoek is gebaseerd op gegevens die zijn verzameld bij opzichters van golfbanen en onafhankelijk zijn geanalyseerd door wetenschappers Travis Shaddox, Ph.D., Bluegrass Art and Science LLC., en J. Bryan Unruh, Ph.D. University of Florida en de National Golf Foundation (NGF), die de bevindingen heeft gepubliceerd voor collegiale toetsing, voordat de informatie openbaar werd gemaakt.


Voetafdruk

'De onderzoeken tonen aan dat opzichters hun golfbaan blijven beheren met minder water en minder inputs dan voorheen', zegt Rhett Evans, CEO van de Golf Course Superintendents Association of America. 'Hierdoor zijn ze in staat om de voetafdruk van onderhouden gebieden te verminderen en tegelijkertijd de natuurlijke schoonheid van de golfbaan te verbeteren.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024
NGA Ladies Only Day op Sallandsche Golfclub De Hoek
maandag 21 oktober 2024
t/m maandag 21 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER