Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Ja, ich bin der Lindner aus Tirol
Google Lindner en je komt waarschijnlijk bij chocolade uit Oostenrijk uit. Toch is Lindner naast een populair chocolademerk ook een naam om te onthouden voor tuin- en parktractoren. Het marktaandeel is jammer genoeg voor importeur Duport zo klein dat het amper terug te vinden is in de statistieken, maar de nieuwe Lintrac is om een aantal redenen de moeite waard. Dit vakblad maakte de reis naar Tirol om dit snoepje van de week te proeven.
01-02-2015 16 sec
Graszodentelers en de Grasgids
Graszodenteelt is een zeer specifieke manier van het ontwikkelen van een mooi en sterk grastapijt. Voor graszodenteelt worden grasrassen van zeer hoge kwaliteit geselecteerd om in een korte tijd een dichte grasmat te verkrijgen. De grasrassen die worden gebruikt, moeten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Daarom kiezen graszodentelers grassen die zijn opgenomen in de Grasgids. De meesten kiezen voor specifieke mengsels die worden afgestemd op de behoeften van hun klanten. In de graszodenteelt worden graszaadmengsels geselecteerd op basis van het uiteindelijke gebruik en herstellingsvermogen om snel een dichte zode te krijgen, maar ook maaibeeld, kleur en resistentie tegen schimmels zijn belangrijk.
01-08-2014 21 sec
De dreiging van een totale ban op gewasbescherming is een opportunity is voor de golfsector
Chemieconcerns scoren meestal niet zo hoog in populariteitspolls. Als je de publieke opinie mag geloven is dit soort bedrijven zo'n beetje schuld aan alles wat er fout gaat in de wereld. Milieuverontreiniging, bijensterfte. You name it en de Bayer, Basf-en en Syngenta's van deze wereld zijn schuldigen
01-08-2014 12 sec
NGA-nieuws
Een beetje wegdromend en nagenietend van mijn vakantie vroeg ik me af: is het beroep greenkeeper in deze tijd nog wel een moeilijk vervulbare vacature? Want moeilijk vervulbare vacatures betekenen in de praktijk vaak zoeken naar die ene schaarse werknemer met veel kennis en ervaring. Ik hoor namelijk steeds vaker het argument: als het maar een beetje kan maaien en een beetje bunkers kan harken, is het goed. En zo hebben we het over een gemakkelijk vervulbare vacature en wat is daar overigens mis mee?
01-08-2014 17 sec
Nog een stap naar onbemand rijden
John Deere presenteerde eind juni op de schitterende golfbaan van Morley Hayes Golf in Derbyshire in Engeland tijdens een persdag alle nieuwe maai- en beluchtingsmachines voor golfbanen. De nieuwe A-modellen maaimachines van John Deere zullen in augustus/september 2014 op de markt verschijnen. De twee nieuwe beluchtingsmachines zullen voorjaar 2015 in de markt worden gezet.
01-08-2014 12 sec
Zeker geen besteksdocument, maar veel meer een discussie- en evaluatiedocument om kwaliteit van een golfbaan te beschrijven
In een tijd dat de spoeling in golf dunner wordt, komt er meer en meer vraag naar een goede en objectieve methode om de kwaliteit van golfbanen vast te stellen. De Commissie Management en Onderhoud van de NVG zal dit najaar een beoordelingstool presenteren waarmee dit mogelijk zal zijn. Hein van Iersel spreekt met de hoofdrolspelers die deze tool het laatste jaar hebben gerealiseerd.
01-08-2014 16 sec
Deutsche Gemütlichkeit tijdens BMW International Open
Begin dit jaar plaatste Jeremy Kramer van Prograss Duitsland een oproep in dit vakblad aan greenkeepers om eind juni te assisteren bij het BMW Open op de Duitse Golfclub Gut Larchenhof. Vijf Nederlandse greenkeepers: Patrick van den Beuken, Freek Hendrickx, Herbert van Hout, Erik van Wijhe en Jolanda Vonder, reageerden hierop en werden uitgenodigd om mee te werken tijdens dit toernooi. De vijf Nederlanders bleken overigens niet de enige meewerkende greenkeepers te zijn. Naast hen werkten er twee Zwitserse, één Belgische, twee Engelse en drieëntwintig Duitse greenkeepercollega's mee aan dit toonaangevende toernooi.
01-08-2014 19 sec
Kwaliteit
Vorige week een forum bijgewoond over een nieuwe beeldkwaliteit voor golfbanen. Een goed initiatief van de NVG, waarover in deze uitgave van Greenkeeper een uitgebreid verslag staat gepubliceerd. De ambitie is dat iedereen die betrokken is bij de beeldkwaliteit van een golfbaan op een min of meer objectieve manier kan discussiëren over de gewenste kwaliteit.
01-08-2014 11 sec
Betere Banen
Met ingang van deze uitgave van Greenkeeper een nieuwe rubriek in uw vakblad: de Projectenparade. Een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen.
01-08-2014 7 sec
Wie wordt de Greenkeeper of the Year 2015?
De Greenkeeper of the Year jury heeft na rijp beraad voor de tweede editie van de verkiezing Greenkeeper of the Year de genomineerden bekend gemaakt: vijf door de wol geverfde hoofdgreenkeepers en een gretige jonge greenkeeper nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel Greenkeeper of the Year 2015.
01-08-2014 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER