Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Stedelijke omgeving gebaat bij gras
Juist in de stedelijke omgeving is de positieve impact van gras op onze leefomgeving en ons welzijn het allergrootst. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van advies- en ingenieursbureau Sweco Nederland naar de meerwaarde van (natuur)grasvelden voor de leefbare stad.
01-10-2017 9 sec
Greenkeepingteam in dienst van golfbaan gaat door weer en wind voor internationale allure
Hoofdgreenkeeper Jeroen van Eijk (39) van golfbaan Broekpolder was boer in hart en nieren, maar door het greenkeepersvak sleet langzaam maar zeker zijn passie voor het boerenleven. ‘Er is geen mooier vak dan het greenkeepersvak’, aldus de Greenkeeper of the Year-genomineerde.
01-10-2017 10 sec
Van den Beuken: 'Little and often is het devies. We houden de bodem open en gezond en de golfer merkt er niks van'
GotY-genomineerde Patrick van den Beuken is een empirisch onderzoeker; hij onderzoekt in de praktijk wat wel of niet werkt voor zijn baan. Als hij een goede werkwijze vindt, gaat hij daar stevig voor staan. Ook heeft hij een duidelijke mening over greenkeeping in zijn algemeenheid.
01-10-2017 13 sec
Hoofdgreenkeeper strooit met complimenten en oogst een hoop goodwil
Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Genomineerde Arjen Westeneng van golfbaan De Woeste Kop op Zeeuws- Vlaanderen is vereerd dat hij mee mag doen in de strijd, maar wil ook zijn team voordragen: ‘Ik ben slechts onderdeel van een dreamteam!’
01-10-2017 11 sec
Hoofdgreenkeeper ontvangt Nationaal Open Matchplay-toernooi met stimp 12
Wie wordt de opvolger van Greenkeeper of the Year Vincent de Vries? Eric Wijnhoven (45) werkt als hoofdgreenkeeper bij Golf & Country Club Geijsteren. Door een combinatie van perfectionisme, passie en hechte samenwerking met marktpartijen houdt hij zijn baan op topniveau.
01-10-2017 9 sec
Greens snel beluchten met de Sisis Multitiner
Golfbaan Zuid-Drenthe schafte begin dit jaar een Sisis Multitiner 1800 aan bij VGR Groep. De machine wordt op de golfbaan in Erica ingezet voor het beluchten van de greens, tees en voorgreens. Na enkele maanden van gebruik tonen de greenkeepers zich enthousiast over de beluchter: ‘De Sisis Multitiner werkt snel en heeft weinig onderhoud nodig. Voor ons is de machine echt een uitkomst.’
01-10-2017 13 sec
Goed genoeg voor het French Open is bij lange na nog niet genoeg voor de Ryder Cup
In de normale mensenwereld heb je goed, beter, best. In de golfwereld kun je dat gevoeglijk vervangen door goed, beter en daarna als superlatief Ryder Cup. Voor de 34-jarige greenkeeper én superintendent Alejandro Reyes is het leven al sinds 2014 een droom.
01-10-2017 11 sec
'We kunnen nu sneller selecties maken'
Vroeger werd in de glastuinbouw veel gebruikgemaakt van rolkassen. Tegenwoordig kiest men meer voor permanente constructies.
01-10-2017 4 sec
Betere banen
De Projectenparade is een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, nieuwbouwprojecten of verbeteringen aan nieuwe en bestaande banen. Uw project ook op deze pagina´s in Greenkeeper? Stuur een e-mail naar Lieke van der Weijde (lieke@nwst.nl) en u krijg alle de juiste formulieren toegestuurd.
01-10-2017 9 sec
Elektrisch én autonoom maaien op de Rijswijkse
De Ridder Golf-, Sport- en Groenvoorzieningen heeft onlangs de eerste Turflynx F315 van Nederland in gebruik genomen. De F315 is een volledig elektrisch aangedreven én autonoom bestuurde driedelige kooimaaier. De Ridder zet de robotmaaier in op de fairways van de Rijswijkse Golfclub.
01-10-2017 9 sec
William Boogaarts als kwartiermaker naar St. Andrews Links
Op het Nationaal Golf & Groen Symposium op 7 december zal naast de Greenkeeper of the Year ook voor de eerste keer de Toro Greenkeeper Student of the Year bekend worden gemaakt. De prijs voor de winnaar: een stage op St. Andrews Links. William Boogaarts reisde af naar Schotland om alvast een kijkje te nemen. Aan Greenkeeper vertelt hij over zijn ervaringen.
01-10-2017 14 sec
Een aanwinst voor golfspel en natuur
Op uitnodiging van Prograss en Barenbrug Holland BV namen zo'n zestig belangstellenden in oktober een kijkje op The Links Valley in Ermelo.
01-10-2017 5 sec
Clean deal
Een green of fairway heeft niet zoveel met natuur te maken, en onze weerstand tegen madeliefjes in kort gemaaid gras al helemaal niet
01-10-2017 4 sec
Nieuw groenlabel als aanjager voor GEO-certificaat golfbaan
Met de aankomende Green Deal Sportvelden 2020 kunnen golfbanen er haast niet meer omheen: golfbaanonderhoud dient duurzaam en ‘groen’ plaats te vinden. Oftewel: binnen een paar jaar zijn gewasbeschermingsmiddelen op de golfbaan verleden tijd.
01-10-2017 8 sec
De NGA is supertrots op deze kanjers
De NGA is supertrots op deze kanjers, die ondersteunend zijn geweest bij de greenkeeping staff tijdens het KLM Open op the Dutch. Hulde!
01-10-2017 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER