Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Duurzaam, maar niet GEO-gecertificeerd
In de rubriek Team in beeld staat ditmaal Golfclub Heiloo centraal, een negenholesbaan in het gelijknamige plaatsje net ten zuiden van Alkmaar. Wie zorgen er voor het baanonderhoud, wat doen ze anders dan anderen en op welke problemen stuit het team?
01-02-2018 9 sec
Een beheerplan borgt het golfbaanontwerp
Terwijl in Cromvoirt de shovels rondrijden om de juiste ondulaties aan te brengen en de bomen op hun plek worden gezet, is NLadviseurs gestart met het schrijven van het beheerplan voor de nieuwe topgolfbaan Bernardus. Voorbarig? Zeker niet.
01-02-2018 8 sec
'Ervaring in het buitenland brengt je als greenkeeper op een hoger plan'
Greenkeeper Ralf Smeets vertelt over zijn ervaringen tijdens zijn stage op Harbour Town Golf Links in South Carolina (VS). In september 2017 kreeg de regio te maken met de orkaan Irma. Zijn stage werd mede mogelijk gemaakt dankzij opleidingsfonds Pro Turf Care.
01-02-2018 10 sec
Arjen Westeneng: 'Blijf investeren in een goede beregening'
Greenkeeper of the Year Arjen Westeneng van H4A Groen, gasthoofdredacteur van deze Greenkeeper-editie, brengt beregening naar voren als item: ‘Met het oog op de Green Deal is geel het nieuwe groen geworden. Maar dat betekent niet dat beregening overbodig wordt!
01-02-2018 9 sec
Met stikstofleverend vermogen een stap verder in efficiënter golfbaanonderhoud
Een bodemanalyse is het belangrijkste instrument voor de greenkeeper voor het bepalen van het jaarlijkse bemestingsregime van de golfbanen.
01-02-2018 5 sec
NGA Nieuws

01-02-2018 0 sec
De morgenstond heeft goud in de mond
De redactie van Greenkeeper treft regelmatig kiekjes van banen, vaak onder bijzondere omstandigheden - met sneeuw, een mooie zonsopkomst of een dier dat op de baan loopt - en gemaakt door trotse greenkeepers.
01-02-2018 8 sec
Woeste Kop op naar GEO - wat hangt hen boven het hoofd?
Mocht u ooit eens op de ruim 60 meter hoge watertoren van Axel staan, dan snapt u waarschijnlijk direct waarom Golfclub De Woeste Kop dit jaar gaat voor een GEO-certificaat.
01-02-2018 8 sec
Vele handen maken licht werk
Als voorbereiding op deze editie was onlangs Greenkeeper of the Year Arjen Westeneng op de redactie om mee te denken over onderwerpen. Daarbij rees de vraag: op welke manieren kunnen we golfers meer betrekken bij het vak van de greenkeeper?
01-02-2018 9 sec
Optimale bemesting van de green
Bemesting is een krachtig instrument in de handen van greenkeepers; door het gebruik van onevenwichtige producten en wisselende doses kan het gras beschadigen. Dankzij uitgebreid onderzoek aan de Zweedse Landbouwuniversiteit (SLU) gedurende een periode van dertig jaar was het mogelijk het optimale mengsel van voedingsstoffen voor planten vast te stellen.
01-02-2018 11 sec
'Humus is de accu van de bodem'
Hans van der Heijden maakt duidelijke keuzes op sportpark De Hondsheuvels, waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de sportvelden. ‘Negentig procent van de meststoffen die wij gebruiken is voortaan van organische oorsprong.’
01-02-2018 8 sec
Pitchmarks herstellen: kwestie van elkaar een beetje opvoeden
‘Alle hens aan dek!’ Daarmee roept Arjen Westeneng, gasthoofdredacteur van deze Greenkeeper-editie, Greenkeeper of the Year en werkzaam voor H4A Groen op golfbaan De Woeste Kop, de hulp in van alle betrokkenen op de golfbaan.
01-02-2018 8 sec
De wereld houdt niet op in 2020
Het jaar 2020 wordt gezien als een ‘ijkmoment’ voor duurzaam en structureel golfbaanonderhoud. Dit tijdstip lijkt als een zwaard van Damocles boven het hoofd te hangen van iedereen die zich bezighoudt met het onderhoud van golfbanen.
01-02-2018 8 sec
Complexe technologie vraagt veel dagelijks onderhoud
Gasthoofdredacteur Arjen Westereng, Greenkeeper van het Jaar 2018, ziet greenkeepers worstelen met de beheersbaarheid van de onderhoudskosten van hun machinepark. ‘Bij de één is de factuur voor het winteronderhoud vele malen hoger dan bij de ander.
01-02-2018 8 sec
De wijze buurman
In principe zijn spelers en greenkeepers één groot team. Hoe kunnen we dat nog meer verbinden?
01-02-2018 3 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER