Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Waarom we geen robots nodig hebben!
Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat ik ruw werd gewekt door het gekrijs van mijn wekker, die me vertelde dat het vier uur was en tijd om op te staan. Als vijftienjarige kon ik me wel iets leukers voorstellen, maar ik veegde de slaap uit mijn ogen en begon me klaar te maken voor mijn eerste werkdag op een golfbaan.
01-02-2016 13 sec
Koppie erbij en lange adem, dan redden we het wel
De drieëndertigjarige Jannes Landkroon mag dan een jonge hond zijn, hij is al wel coördinerend hoofdgeenkeeper bij Grontmij. Vakblad Greenkeeper kwam hem in 2009 voor het eerst tegen op Golfbaan Naarderbos, waar hij toen sinds kort werkzaam was als greenkeeper. Krap zeven jaar later is hij inmiddels vader van twee kinderen en flink gestegen op de ladder binnen de greenkeeperswereld.
01-02-2016 14 sec
De Grasgids
De Grasgids is een handleiding voor het gebruik van grasrassen en -mengsels. Deze handleiding maakt hierbij onderscheid tussen verschillende gebruiksdoeleinden: sport, gazon, recreatie, berm, dijk en golfgreen. Voor de uitwerking van de Grasgids wordt gebruikgemaakt van vergelijkend rassenonderzoek.
01-02-2016 8 sec
Waarom maaien onder droge omstandigheden grote voordelen heeft
Een van de eerste zaken die ik geleerd heb tijdens de greenkeepinglessen op mijn opleiding, was dat maaien onder droge omstandigheden de beste resultaten geeft. Helaas is dit echter ongebruikelijk op onze golfbanen. Toch moeten we kijken naar nieuwe manieren om zo vaak mogelijk te maaien onder droge omstandigheden.
01-02-2016 11 sec
Nieuw STERF-project: weerstand opschroeven tegen Fusarium
Soms moet de weerstand van gras slechts tijdelijk worden opgevoerd, zoals bij lage temperaturen. Als het acclimatiseringsproces goed verloopt, wordt de grasplant automatisch toleranter voor lage temperaturen (vriezen), maar ook resistenter tegen winterziektes.
01-02-2016 8 sec
Help, the robots are coming!
Een bezoek aan Harrogate is meestal eerder een duik in greenkeeper-nostalgie dan een vlucht voorwaarts naar de toekomst van greenkeeping. Misschien was de editie van 2016 een breuk met deze traditie. Veel van de nieuwigheden die uw redacteur bespeurde op de beursvloer hadden te maken met robotisering.
01-02-2016 10 sec
Mag het een onsje kleiner, sneller en wendbaarder?
Henk Sjerps is eigenaar van Sjerps Landscaping en werkt vanuit Spanbroek. Zijn passie en specialisme is gras. Met zijn driedeks Toro Groundmaster 4000 maait hij in de openbare ruimte en op sportvelden. Het eenmansbedrijf heeft fors geïnvesteerd in machines.
01-02-2016 9 sec
Leusink over aanleg van 9 holesgolfbaan: 'Wij doen alles in eigen beheer'
Golfbaan Spielehof in Boekelo heeft naast zijn shortgolfbaan een C-status-golfbaan aangelegd, genaamd de Grobbebaan. Dat is gebeurd in eigen beheer. De eerste open dag heeft op 26 september plaatsgevonden; eind maart is de officiële opening.
01-02-2016 9 sec
Vrouwen raken minder verslaafd aan het spelletje
Niet alleen op de green zijn vrouwen nog altijd in de minderheid; dat geldt ook voor de hogere functies in de golfbranche. ‘Vrouwen denken vaak: waar moet ik de tijd vandaan halen? Daarbij zijn mannen veel eerder hooked aan het golfspel’, zegt Bartje Meijboom, directeur van Prise d’eau in Tilburg.
01-02-2016 11 sec
Golfpolder
De pet in de hand is er misschien niet meer bij, maar wie komt er nu nog met een ander geluid naar buiten?
01-02-2016 4 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER