Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'Mijn favoriete taak is bezanden'
Milan den Dikken is tien jaar in dienst bij AHA de Man. Tegenwoordig is hij actief als hoofdgreenkeeper op golfbaan De Hoge Dijk in Amsterdam. Hij mag het spits afbijten in de nieuwe rubriek Tom is aan slag.
24-03-2022 151 sec
Team in Beeld: 'Wij werken efficiënt en snel'
In de enorme loods van Golfclub Hoogland Amersfoort staan de machines voor het onderhoud van de golfbaan. In deze loods is ook de 'kantine' van greenkeepers Johan van Dijk en Paul Hogeboom, dagelijks het startpunt van hun werkzaamheden.
18-03-2022 265 sec
Aanleg nieuw besturingssysteem bij Koninklijke Haagsche Golf & Country Club
De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club was in de jaren zeventig de eerste golfbaan in Nederland waar een beregeningsinstallatie werd geplaatst, toen nog aangestuurd door mechanische klokken die handmatig werden ingesteld.
17-03-2022 348 sec
Anderhalf
'Anderhalve meter', net nu Nederland de ergste consequenties van het coronavirus af lijkt te schudden wordt in deze uitgave van uw vakblad maar liefst twee keer opgeroepen om afstand te houden.
14-03-2022 68 sec
Toro Greensmaster 1021 is de favoriet van Tom Maddison
In de rubriek 'Mens en machine' vertellen greenkeepers over hun favoriete werktuig. Tom Maddison, hoofdgreenkeeper van Golfclub De Hoge Kleij, bijt het spits af.
14-03-2022 64 sec
John Deere denkt mee met de Woeste Kop in Axel
Bovenstaande titel heeft geen betrekking op ergernis. Integendeel: bij golfbaan de Woeste Kop in Axel zijn ze dik tevreden over hun machinepark van John Deere. De service van de dealer geeft de doorslag.
11-03-2022 221 sec
'Smits Beregening heeft ons gedurende het hele renovatietraject ontzorgd'
Royal Limburg Golf, een 18-holesbaan in Houthalen in Belgisch-Limburg, doorliep in 2019 een renovatietraject. Smits BV uit Veldhoven voerde de renovatie van de beregeningsinstallatie uit.
10-03-2022 283 sec
'Via zandkanalen willen we nutriënten op grotere diepte in de bodem krijgen'
Op weg naar chemievrij beheer ontwikkelt VGR een onderhoudsmethode die bestaat uit cultuurtechnische bewerkingen en natuurlijke bodemverbeterende producten.
09-03-2022 188 sec
Internationale ontwikkelingen raken ook graszaadindustrie
De graszaadindustrie roept zowel grootverbruikers als hobbyisten op om zich goed in de Grasgids te verdiepen en tijdig hun bestelling voor graszaad door te geven. Net als alle andere industrieën verwacht ook de graszaadsector.
08-03-2022 223 sec
Hardi Zaturn op golfbaan Princenbosch heeft geen spuitbomen, maar bemestingsbomen!
Gijs van Berkel van golfbaan Princenbosch werkt hij met vloeibare bladbemesting en experimenteert hij op het gebied van antioxidanten met kruiden.
08-03-2022 365 sec
4turf van DLF opgenomen in Grasgids
Graszaadveredelaar DLF in Kapelle heeft er veel energie in gestoken: de succesvolle veredeling van het tetraploïde Engels raaigras, of 4turf, zoals de veredelaar het noemt. De kers op de taart is de vermelding in de prestigieuze Grasgids, die leidend is voor onder meer de fieldmanager. 4turf wordt gekenmerkt door een snellere vestiging, sterkere en diepere beworteling en een hogere stresstolerantie dan diploïde rassen. De kracht ligt vooral bij de hoge droogtetolerantie, die goed van pas komt in de toenemende droogteperiodes.
07-03-2022 375 sec
'The devil is in the details'
Als innovatiemanager bij De Enk Groen en Golf neemt William Boogaarts voortdurend een voorsprong op de toekomst van het greenkeepersvak en de golfsector.
07-03-2022 279 sec
Schoonheid na de storm
Jean-Marc Regelink stuurde deze foto naar de redactie daags na de februaristormen. Regelink is niet alleen greenkeeper op de Rosendaelsche Golfclub, maar ook fotograaf.
23-02-2022 43 sec
Instructie voor de renovatie van 'revetted bunkers'
In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe een revetted bunker gerenoveerd kan worden. De uitleg wordt geïllustreerd met foto's die beschikbaar zijn gesteld door Craig Harrison, adjunct-baanmanager bij de Royal Lytham & St. Annes golfclub.
16-02-2022 28 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER