Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Met beide benen op de green blijven staan
Marco Blom: 'De titel heeft mij een platform gegeven, waarbij passie, erkenning en waardering voor het vak als erg positief zijn ervaren en waarvan ik veel energie heb gekregen.'
21-11-2023 44 sec
Halfverharding paden golfbanen: mooi, duurzaam en financieel aantrekkelijk
Mooi, duurzaam en financieel aantrekkelijk - zo noemt De Beijer Groep de basis voor de halfverharding van paden, parkeerterreinen en (sieraankleding van) golfbanen waarvoor het de grondstoffen levert.
09-11-2023 98 sec
Golfbaanaannemer Oosthoek opereert al twaalf jaar chemievrij op golfbanen
Piet Oosthoek staat bekend als een bezige bij en een gezellige prater. Tegenwoordig neemt hij wat meer afstand van zijn bedrijf. De jonge generatie staat namelijk in de startblokken om zijn levenswerk voort te zetten.
08-11-2023 310 sec
Zuinig met water in Zeeland
Op De Goese Golf is zo op het oog voldoende water aanwezig. Maar schijn bedriegt, want het water is zout of brak en dus niet geschikt. Zoet water moet worden geïmporteerd. De baan heeft echter heel weinig water nodig.
08-11-2023 205 sec
De Stelling: Een greep in het medicijnkastje moet mogelijk blijven om hardnekkige dollarspot te bestrijden
Dit is de tweede aflevering van de nieuwe rubriek De Stelling van dit vakblad. De stelling luidt dit keer: 'Een greep in het medicijnkastje moet mogelijk blijven om hardnekkige dollarspot te bestrijden.'
07-11-2023 151 sec
Wij-gevoel in Zwolle
Wim Hageman, Henry Apperlo, Marcel Kragt, Wim Pelgrom en Max Beumer vormen samen het greenkeepersteam bij Golfclub Zwolle. In het greenkeepersonderkomen vertellen ze over zichzelf en hun werk voor de rubriek Team in beeld.
06-11-2023 297 sec
Golfclub Zeewolde bespaart water met slimme beregening
Om de fairways in een goede conditie te houden, koos Golfclub Zeewolde voor een aanpassing en vernieuwing van het beregeningssysteem.
03-11-2023 292 sec
'Het goede contact met de baanmanager en golfclub is erg fijn'
In Heelsum, grenzend aan de Veluwe, zwaait hoofdgreenkeeper Jeroen Brouwer de Koning de scepter over het team van Golfclub Heelsum. Na tien jaar hoofdgreenkeeperschap en diverse voordrachten accepteert hij dit jaar de nominatie.
01-11-2023 333 sec
Jan Bakker (Jean Heybroek): Nog elke dag messcherp
Jan Bakker werkt nu 26 jaar bij Jean Heybroek. En zoals hijzelf zegt, 'zijn de afgelopen 35 jaar van zijn leven een en al maaiunits geweest.' Als redactie bezochten we de 63-jarige vakman op zijn werkplek.
01-11-2023 318 sec
'Kunstmest en een gezonde plant is een onmogelijke combinatie'
Lee Lennox, hoofdgreenkeeper van Golfbaan Stippelberg vindt elk aspect van zijn werk fantastisch. Daarnaast wordt hij geboeid door de complexiteit en tegelijkertijd de eenvoud van de natuur.
31-10-2023 301 sec
Ben er even ondersteboven van!
Als de lezers van Greenkeeper deze uitgave van hun vakblad in hun brievenbus krijgen is het alweer een tijdje geleden dat ik dit hoofdredactionele commentaar heb geschreven.
30-10-2023 87 sec
'Ik heb het mooiste beroep dat er is'
Pieter Van Der Stock, sinds drie jaar hoofdgreenkeeper bij Executive Club Private Golf Zwijnaarde, heeft aardig wat uitdagingen te tackelen.
30-10-2023 281 sec
'Renovatie mag niet ten koste gaan van de natuur'
Broedende vogels, bijen- en vleermuiskasten - noem het maar op of Tristan van Dijken weet er wat van. Als hoofdgreenkeeper van Golfclub Anderstein zorgt hij ervoor dat zowel de speler als de natuur bediend worden.
27-10-2023 249 sec
'Kennis van bos- en natuurbeheer komt hier goed van pas'
Desirée Mouw werkt met veel plezier als greenkeeper bij Het Rijk van Nunspeet. Door haar opleiding bos- en natuurbeheer heeft ze al aardig wat relevante kennis, die binnenkort wordt aangevuld wanneer ze start met de opleiding tot greenkeeper.
25-10-2023 171 sec
'Ik ben meer van de praktijk dan van de theorie'
Steijn Nijman kent als voormalig wedstrijdspeler veel mensen, maar hij voelt zich prettig in de relatieve anonimiteit van het greenkeepersvak. Als hij maar met machines mag werken; daar ligt zijn hart.
24-10-2023 131 sec
Waterbassin als wapen tegen droogte
Langere perioden van droogte maken het ook voor golfbanen noodzakelijk om na te denken over hoe zij in dergelijke situaties toch verzekerd kunnen zijn van voldoende watervoorraad De aanleg van een waterbassin kan uitkomst bieden.
24-10-2023 174 sec
Ervaring vertalen naar data
Wim Pelkmans zou je als een vreemde eend in de bijt kunnen zien als het gaat om de award voor Toro Greenkeeper Student of the Year. Hij draait al zo'n twintig jaar mee als greenkeeper en neemt hier en daar waar als hoofdgreenkeeper.
23-10-2023 200 sec
Wessex CRX 320: rijden en gaan
Niet elke greenkeeper gebruikt een getrokken cirkelmaaier om bijvoorbeeld de roughs te maaien. Voor deze rubriek heeft assistent-hoofdgreenkeeper René van der Mespel dit type maaier uitgekozen als zijn favoriete machine.
20-10-2023 142 sec
'Wij leveren een zeer schoon product, want dat is wat telers willen'
Op het grassenveredelingsbedrijf van DLF in Moerstraten vond begin oktober de DLF Graszodendag plaats. De graszodentelers die graszaad kopen bij het bedrijf in Kapelle, waren in groten getale aanwezig.
18-10-2023 137 sec
Buggypaden op golfbanen aanleggen en renoveren met halfverharding
De Rosendaelsche Golfclub bij Arnhem, Golfclub Heelsum en Golfbaan Kromme Rijn te Bunnik: het zijn drie recente projecten waar VDBH werd ingeschakeld om de buggyroutes aan te leggen en te renoveren.
17-10-2023 130 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER