Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Een goed klimaat begint bij ....
Vorige week heb ik het traditionele voorjaarsreisje gemaakt met de beste greenkeeper en fieldmanager van Nederland. De bestemming was dit jaar Zuid-Spanje.
09-05-2023 77 sec
Een voetgangers- of fietsersbrug uit composiet rot of roest nooit!
Er bestaat een zekere behoefte aan fiets- of voetgangersbruggen op golfbaanterreinen. Duurzame uitvoeringen kunnen het draagvlak voor de bouw bij golfaccommodaties echter vergroten.
08-05-2023 298 sec
Greenkeepers en leveranciers worstelen met verplichte kentekenregistratie van voertuigen en machines
Je wilt als greenkeeper een voertuig of machine bij de RDW laten registreren op kenteken, zodat je de machine kunt verzekeren en er ook mee de openbare weg op mag. Als dit voertuig aan de zogenoemde permanente eisen voldoet, is er niks aan de hand. Is dat niet het geval, dan is er een probleem en zal de gebruiker een keuze moeten maken.
05-05-2023 130 sec
Nieuwe methode om hydrofobe greens te behandelen
Vanwege periodes van langdurige droogte worden hydrofobe greens een steeds groter probleem. 'Tel daarbij op dat het water door de viltlaag van organisch restmateriaal in de graszode niet kan worden opgenomen in de bodem, en je hebt een dubbel probleem', aldus Ronald van Os, hoofd greenkeeping bij Golfbaan Landgoed Welderen in Elst.
02-05-2023 196 sec
Veel vacatures voor greenkeepers
Op de website van ons vakblad en op andere socialemediakanalen staan voldoende vacatures voor greenkeepers of hoofdgreenkeepers. De krapte op de arbeidsmarkt is ook voelbaar in onze sector.
01-05-2023 124 sec
Golfbanen vrezen problemen door gebrek aan greenkeepers
Uit een enquĂȘte van dit vakblad blijkt dat ruim 86 procent van de golfbanen problemen heeft om geschikte greenkeepers te vinden.
28-04-2023 142 sec
Water is de uitdaging op ons vakgebied
Afgelopen maand ging ik naar Zuid-Afrika op vakantie, met de gedachte dat er vorig jaar in februari meer neerslag was gevallen dan dit jaar. Bij terugkomst bleek niets minder waar.
26-04-2023 53 sec
'Greenkeepers zien golfbaan nog te vaak als substraat in plaats van als levende bodem'
Bodembiologie als basis voor een goed gewas: langzaamaan dringt deze wetenschap door in de greenkeeping. Zeker met uitdagingen als extreme weersomstandigheden, sproeiverboden en strengere wetgeving, zoals het verbod op chemische middelen, is de kracht van de bodem de beste vriend van de grasplant.
25-04-2023 259 sec
Gezondere bodem en gezonder gras met biostimulanten
In het voorjaar beginnen op veel banen de werkzaamheden weer: beluchten, bemesten en zorgen voor een goede toplaag om water te bufferen. Een volgende stap is zorgen voor een weerbare plant.
24-04-2023 127 sec
Veranderingen bij Redexim: 'We kwamen bij de directieovername niet in een gespreid bedje terecht'
De directiewisseling bij Redexim haalde de voorpagina's van de landelijke ochtendbladen niet. Toch is het een ingrijpende gebeurtenis voor de onderneming.
21-04-2023 284 sec
Op reis met de beste greenkeeper en fieldmanager van Nederland
Het is inmiddels traditie dat sponsor ICL Specialty Fertilizers de winnaars van de Greenkeeper en Fieldmanager of the Year Award meeneemt op een studiereis naar het buitenland.
20-04-2023 354 sec
Altijd opletten tijdens het beluchten
De Procore 648 van Toro is de favoriete machine van greenkeepster Shijla van den Broek. Met de keuze voor deze beluchter wil zij tevens laten zien dat greenkeeping veel meer is dan maaien, bunkers aanharken en ballen rapen.
19-04-2023 131 sec
'Je hebt hier veel mooie vergezichten'
Deze foto is genomen op een van de grootste golfbanen van Nederland: het Rijk van Nijmegen. De foto dateert van oktober vorig jaar. De zonsopkomst boven het Reichswald is vastgelegd door Wesley Cartledge, hoofdgreenkeeper van deze baan.
17-04-2023 96 sec
Onderlinge humor verhoogt het werkplezier
'Geen green is hier hetzelfde en dat maakt het onderhoud best ingewikkeld', zegt Camiel Schaapsmeerders. Hij is ruim anderhalf jaar hoofdgreenkeeper op Golfbaan Zeegersloot in Alphen aan den Rijn. Samen met zijn team werkt hij hard aan de kwaliteitsverbetering van de baan, in goed overleg met de baancommissie en de manager van de golfbaan.
12-04-2023 292 sec
Nog geen hard bewijs voor grote rol gras bij CO2-reductie
Golfbanen en grassportvelden spelen een rol in de vastlegging van CO2. De omvang van deze rol is moeilijk te bewijzen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
20-03-2023 166 sec
'Een greenkeeper wil het liefst dat de korrel dezelfde dag nog verdwenen is'
Veel greenkeepers en fieldmanagers gebruiken meststoffen die gemaakt worden in de fabriek van Culterra Holland.
17-03-2023 173 sec
Nieuwe strooier voor professionals op golfbanen en sportvelden
Op de onlangs gehouden Vakbeurs Sportaccommodaties was in elke geval een persoon met de boot vanuit Engeland overgekomen: Michael Palmer. Deze technisch directeur van het bedrijf DMMP Limited was te vinden in de stand van Prograss om uitleg te geven over de nieuwe strooier met de naam Cresco.
14-03-2023 112 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER